К основному контенту

Оплата послуг і товарів у Bitcoin (BTC) на підставі Договору

Оплата послуг і товарів у Bitcoin (BTC) в Україні, законно та у формі Договору. Чи можливо таке взагалі? Так, і цією можливістю можемо скористатися усі ми, без виключення.
Оплата послуг і товарів у Bitcoin (BTC) Договір


Договір для оплати в Bitcoin (BTC) за послуги і товари дозволяє гарантувати інтереси тих, хто вирішив скористатися розрахунком в Біткоін (Ефіріум або іншій криптовалюті).

Ми детально вивчили існуючу в Україні практику, помилки інших юристів, а також результати судових процесів. Це дозволило створити життєздатний документ, який можливо використовувати у відносинах між фізичними особами. З деякими застереженнями цей Договір можуть використовувати і фізичні особи - підприємці.
Операції з біткоін проводяться все частіше, є і практика укладення договорів на оплату послуг та товарів за біткоін. Втім, судові суперечки, що виникають з таких договорів, на даний момент закінчуються вкрай негативно для сторони, яка вирішила прийняти оплату в Bitcoin.
Суди України звертають увагу на те, що договори з використанням біткоін (в якості оплати) повинні розглядатися як договори бартеру (міни). Але при цьому, оскільки одиниця біткоін, на думку суду, не має індивідуальних ознак, її не можна ідентифікувати та визначити особливості, характерні для предметів матеріального світу, то в рамках «обміну» такий предмет не може бути об'єктом судового захисту в Україні.
Природно, що будь-який юрист з розумом, відкритим для сприйняття нових тенденцій, і адекватним розумінням потреб сучасного світу зміг би правильно скористатися положеннями статей 177 і 178 Цивільного кодексу України. Нажаль, судовий корпус формуємо не ми з Вами.
Крім того, судді посилаються на лист НБУ від 08.12.2014 №29-208 / 72889, згідно якого криптовалюта Bitcoin є не валютою, а грошовим сурогатом, який немає ні реального забезпечення, ні реальної вартості.
Як бачимо, судова практика, що склалась, здається не залишає і шансу на легальне оформлення угоди в Bitcoin. Проте, надія є, коли за справу беруться професіонали.

Ми знаємо причини негативної судової практики, помилки наших колег і способи як їх уникнути.

Що це за причини?
Перша з них - мало залежить від нас з Вами, проблема у чинному законодавстві України.
Втім, не так давно ми з Вами обговорювали законопроекти, покликані врегулювати операції з криптовалютами в Україні, в тому числі з Bitcoin. Положення цих документів викликає багато зауважень, але другий запропонований законопроект містить і ряд позитивних моментів.
Так чи інакше, прийняття будь-якого з них дозволить ввести операції з біткоін в правове русло у звичному вигляді, без правових хитрощів.
Крім того, зараз НБУ готує нову позицію з питань використання криптовалют. Є всі підстави вважати, що думка Національного банку буде більш гнучкою і лояльною, ніж раніше.
Друга причина невдалих спроб укладення угод для оплати в біткоіни (BTC) - це непрофесіоналізм юристів, які готували такі документи, відсутність розуміння правової природи криптовалют і законодавства України у їх «взаємодії», застосування застарілих підходів до вирішення абсолютно нових завдань.

Договір для оплати в біткоін (BTC) всупереч усьому може існувати в Україні і виконувати покладені на нього завдання. Наші спеціалісти вирішили наявні проблеми та створили робочий документ.

Як справжні криптоюристи, ми виходимо з можливості скористатися правом сторін, передбаченим Цивільним кодексом України, відійти від загальних правил, укласти договір, який не передбачений законодавством, але дозволений і відповідає діючим вимогам законодавства України.
Для реалізації цього підходу сторона, яка здійснює оплату в біткоіни або інший криптовалюті несе обов'язок з виконання алгоритму дій, що в свою чергу призводить до бажаного результату.
У запропонованому нами варіанті у сторін є договірні зобов'язання, які де-юре виконуються ними на безоплатній основі (механізм компенсації при цьому присутній), але де-факто дають те, що можна виразити словами - «оплата товарів або послуг за Bitcoin».
Без прийняття закону, який вирішує питання використання криптовалют в Україні, всі інші підходи до складання «Договору для оплати в біткоін» ведуть до юридичної прірви. Звичайно, спосіб, запропонований нами, на 100% не гарантує Вам справедливе вирішення спору в суді. І тим не менш, це найбільш життєздатний варіант, з максимально можливим захистом Ваших інтересів.🛡️

Кому підходить розроблений нами Договір оплати у біткоін (BTC)?

Договір оплати у біткоін (BTC) буде корисний всім фізичним особам, які вирішили прийняти оплату або здійснити оплату з використанням Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) або іншої криптовалюти. 
Якщо ви IT-фахівець, фотограф, відеограф, дизайнер, просто фрілансер або тримайте на OLX свій маленький магазинчик, а Ваші клієнти бажають оплатити послуги в криптовалюті, то наш Договір буде вкрай корисним як для Вас, так і для Ваших клієнтів.
Для людей із раціональним складом розуму немає значення скільки коштуватиме біткоін завтра - 1 долар, 100 000 доларів, та чи коштує він насправді хоча б щось сьогодні. Важливо, що це дієвий і корисний інструмент, так само як і інші криптовалюти, а ми знаємо закону форму його використання в Україні.
Розроблений нами документ є найкращим варіантом до прийняття в Україні спеціального Закону, який врегулює використання криптовалют. Після прийняття такого Закону ми забезпечимо Вам можливість завантажити нову редакцію Договору.✒️

Як отримати Договір для оплати в Bitcoin (BTC)?

Дуже просто! 
Дзвоніть або пишіть нам і ми відправимо шаблон Договору, а за необхідності доопрацюємо його спеціально для Вас.

З повагою, Євгеній Мовчун
+38 050 643 79 03

Популярные сообщения из этого блога

Документы под дропшиппинг площадки и сайты.

Что необходимо дропшипперу для законной работы? Какие документы под дропшиппинг требуются в Украине? Мы рассмотрим этот вопрос в контексте осуществления работы по схеме dropshipping через ваши личные сайты, а также сторонние маркетплейсы  и подобные платформы. В этой статье коротко и по сути названы все необходимые для такой деятельности документы. Что же, перейдем непосредственно к интересующим вас вопросам. Всё то, что понадобится Интернет-предпринимателю для работы по схеме Dropshipping.

Agreement for Bitcoin payments. Bitcoin (BTC) Contract.

Agreement for Bitcoin payments in Ukraine. Is it possible? Yes, we created such a document!

Политика конфиденциальности для Мобильных приложений

Политика конфиденциальности для мобильных приложений поможет правообладателю программного обеспечения правильно организовать работу с пользователями. Политика конфиденциальности (privacy policy) не подменяет Правила использования (terms of use) программного приложения. Положение о конфиденциальности выполняет совсем иные задачи, о которых я и расскажу Вам сегодня. Данная статья и информация содержащаяся в ней актуализированы и обновлены 02.10.2020 года. Privacy policy for websites and mobile apps. Политика конфиденциальности для Мобильных приложений Вопрос о том, что это за документ уже давно не актуален. Конечно, мало кто читает текст политики конфиденциальности. Вместе с тем, уже не сыщешь и того, кто никогда не слышал о политике конфиденциальности или не видел ссылку на подобный документ. Более того, к сожалению, многие правообладатели и предприниматели воспринимают наличие политики конфиденциальности в своем приложении лишь как правило хорошего тона. Еще более "р