К основному контенту

Державні реєстри. Перевірити партнера по бізнесу в Україні.

Державні реєстри. Перевірити партнера по бізнесу в Україні звісно необхідно, якщо Вас турбує власне фінансове здоров'я. У цій статті Ви знайдете посилання майже на всі державні реєстри в Україні, а якщо і цього буде замало, то ми завжди надамо Вам професійну допомогу. 

Державні реєстри. Перевірити партнера по бізнесу в Україні.


А тепер давайте по порядку! Для чого взагалі пересічному українцю всі ці державні реєстри разом із перевіркою партнерів і контрагентів?  

Як часто Ви потрапляли у незручну ситуацію через недобросовісність інших людей або компаній? Напевно, як і кожен з нас, доволі часто. Усі ми неодноразово нарікали на нечесного продавця, постачальника, перевізника, байдужого до своїх обов’язків лікаря або недобросовісного партнера по бізнесу.

То як запобігти подібним проблемам і чи можливо це взагалі?

Життя – явище звісно непередбачуване, проте вихід є! Він полягає у профілактиці несумлінної поведінки потенційних партнерів і контрагентів, як в особистому житті, так і в бізнесі. Для того щоб попередити проблему треба як мінімум знати про неї – «Поінформований – значить озброєний!».

Безумовно, від товариша по роботі, бізнес-партнера або компанії, з якою працюємо, ми прагнемо очікувати чіткого виконання досягнутих домовленостей. Приємно довіряти і отримувати очікуваний результат, та болісно розчаровуватись у випадку, коли щось пішло не так.

Кожному відповідальному підприємцю зрозуміло, що однієї лише віри у добропорядність буде замало, навіть у відносинах з партнерами, яких ми знаємо давно. А що казати про «кота в мішку»?

У такому випадку, вкрай важливо не обмежуватись першим, здебільшого помилково позитивним, враженням про бізнес, відомий нам з жовтих сторінок, інтернету, телефонного дзвінка або з яскравого буклету. Чим більше відомостей про потенційних партнерів є у розпорядженні, тим вище ймовірність правильної оцінки надійності майбутніх стосунків.

Власне, так звана, процедура Due Diligence і полягає як в перевірці благонадійності партнера по бізнесу в Україні, так і в перевірці добрих намірів людей в особистому житті, поза бізнесом.

Саме для того, щоб провести таку перевірку самостійно  нам і знадобляться  Державні реєстри.

Запам'ятайте, правовий Due Diligence – це головна складова безпеки будь-якого бізнесу, основа для проведення фінансового аудиту і подальших кроків.

Разом з тим, помилковою є думка про те, що Due Diligence можна застосовувати лише у відносинах з бізнес-партнером, насправді дуже поширена перевірка майбутніх претендентів на вакантні посади в компанії або перевірка «благонадійності» неприбуткових організацій, зокрема громадських організацій і благодійних фондів.

Збір інформації і тим більше її належна оцінка – вкрай відповідальна робота. Кваліфіковані фахівці в цій сфері завжди нададуть Вам інформаційну довідку або правовий висновок, у якому Ви знайдете систематизовану інформацію, а також всі можливі ризики.

Звісно, Ви і самі можете спробувати зібрати деяку інформацію. Але в питаннях її належної оцінки, у тому числі з прив’язкою до вимог чинного законодавства, краще покластись на професіонала.

А тепер увага! Усі Державні реєстри для перевірки партнера по бізнесу в Україні зібрані тут:

1) Так, зібрати відомості і перевірити підприємця або компанію на предмет наявності державної реєстрації, відкритих виконавчих проваджень, процедури банкрутства, ліквідації, повноважень директора, інших керівників, дізнатися про кінцевих бенефіціарів, а також отримати чимало іншої інформації можливо в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (посилання докладаємо, тиснемо на назві реєстру і шукаємо інформацію, пошук можливий за найменуванням, кодом ЄДРПОУ та РНОКПП (ІПН) для фізичних осіб);

2) Отримати інформації про громадські об'єднання, в тому числі без статусу юридичної особи, можна у Реєстрі громадських об'єднань. Дізнатися більше про те, для чого необхідний цей реєстр, можете у попередніх публікаціях.

3) Реєстр інших громадських формувань (торгово-промислові палати, третейські суди, політичні партії):

4) Реєстр газет, журналів та інших ДЗМІ (друкованих засобів масової інформації);








12) Сервіс Податкової «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» (допоможе дізнатися про наявність заборгованості перед податковою (бюджетом);

13) Реєстр платників єдиного податку, Реєстр платників ПДВ, Реєстр неприбуткових організації (на предмет наявності та дійсності ознаки неприбутковості) та інші реєстри в рамках електронного кабінету платника податків.

Чимало, так? Проте, наведений перелік відкритих джерел не є вичерпним.

Крім того, при проведенні перевірки благонадійності бізнес-партнера також використовується інформація з закритих реєстрів, доступ до яких є у нотаріусів, зокрема: пошук інформації в реєстрі заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, реєстр обтяжень рухомого майна, інші реєстри.

А як відбувається Професійний Due Diligence? Що потрібно для того щоб фахово та ґрунтовно перевірити партнера по бізнесу в Україні?

Жоден реєстр та інформація з нього не замінять безпосередню роботу фахівця, спрямовану на детальне вивчення документів (їх фотокопій) Вашого майбутнього партнера, в тому числі установчих документів підприємств.

Фахівці в сфері проведення правового аудиту і особи, що професійно займаються процедурою due diligence (перевіркою партнера по бізнесу), не обмежуються зазначеними вище заходами. Кваліфіковані аудитори завжди зможуть дати правильну оцінку отриманої інформації виходячи з раніше напрацьованого досвіду.

Перевірка сумлінності намірів контрагента актуальна у будь-якій ситуації: в господарських відносинах, при купівлі корпоративних прав (фірм і компаній), об'єктів права інтелектуальної власності, при купівлі нерухомості, коштовних транспортних засобів, прийомі співробітника на відповідальну вакансію тощо.

Хочете бути впевнені в належній сумлінності Вашого партнера? Звертайтесь, і ми обов'язково допоможемо! 

Консультації та професійна перевірка партнера по бізнесу в Україні це про нас. Ми допоможемо у Харкові, Полтаві та інших містах України.

Написати нам в Фейсбук можете тут - https://www.facebook.com/NGOLEGALSUPPORT/
Ми у Telegram - t.me/Legal_Support_Ukraine

З повагою, Євгеній Мовчун
тел: +38 050 643 79 03 

Популярные сообщения из этого блога

Документы под дропшиппинг площадки и сайты.

Что необходимо дропшипперу для законной работы? Какие документы под дропшиппинг требуются в Украине? Мы рассмотрим этот вопрос в контексте осуществления работы по схеме dropshipping через ваши личные сайты, а также сторонние маркетплейсы  и подобные платформы. В этой статье коротко и по сути названы все необходимые для такой деятельности документы. Что же, перейдем непосредственно к интересующим вас вопросам. Всё то, что понадобится Интернет-предпринимателю для работы по схеме Dropshipping.

Agreement for Bitcoin payments. Bitcoin (BTC) Contract.

Agreement for Bitcoin payments in Ukraine. Is it possible? Yes, we created such a document!

Договор для оплаты в Криптовалюте

Договор для оплаты в криптовалюте за товары и услуги – документ позволяющий гарантировать интересы тех, кто решил воспользоваться расчетом в Биткоин, Эфириум или другой криптовалюте.  Договор для оплаты в Биткоин (BTC) и других Криптовалютах